Cynthia is geboren in Utrecht op 3 augustus 1993. Hetzelfde jaar dat BROADWAY is opgericht! De passie voor muziek heeft ze van jongs af aan meegekregen van haar vader en daarmee behoefte ook om op het podium te staan. Als 4-jarige krijste ze net zo lang tot ze mee mocht doen aan de jaarlijkse playbackshow van de basisschool. In dezelfde periode is ze begonnen met dansen en heeft ze van ballet tot hiphop met wedstrijden meegedaan. Toen Cynthia 8 was probeerde haar vader haar aan het drummen te krijgen, maar helaas waren de barbie’s toen nog interessanter. Wel keek Cynthia altijd naar MTV en TMF en was ze bij alle muziekavonden op het podium te vinden. Toen Cynthia naar de HAVO ging kwam zij in contact met allerlei muziekinstrumenten en heeft ze daar haar eerste ervaringen op piano, bas, gitaar en drums opgedaan. Maar haar stem bleef haar favoriete instrument en daarmee was ze elke pauze te vinden in het muzieklokaal.

Na de HAVO is Cynthia gaan zoeken naar een studie waar zij haar muzikaliteit en creativiteit in kwijt kon. En zo kwam ze bij de opleiding Docent Muziek terecht. Ze heeft toen in een half jaar tijd een aantal theorie, piano en zanglessen genomen en werd met succes aangenomen. In haar  eerste jaar heeft ze met twee vriendinnen een 3-stemmig akoestisch bandje gestart genaamd ‘The Beans’. Dit was tevens ook haar eerste ervaringen met zelf muziek schrijven. In alle jaren die Cynthia op het Conservatorium heeft gezeten is zij veel gevraagd om te zingen bij eindexamen concerten en ensemble-uitvoeringen. Op deze manier kwam ze ook bij haar tweede band ‘NORDEN’ terecht. In deze progressieve pop/rock band met eigen werk zong Cynthia backingvocals en samplepad. Naast deze 2 bands werkt ze graag met vocalgroups van jong tot oud en heeft Cynthia al meerdere koren gedirigeerd.

Cynthia kende Youri al een aantal jaar van het Conservatorium en toen zij hoorde dat hij een nieuwe zangeres zocht zag Cynthia haar kans. “Het zingen in een professionele coverband als Broadway is voor mij het hoogst haalbare en de leukste muzikale uitdaging die er is.” Na de drie auditierondes wist Cynthia iedereen te overtuigen van haar talent, enthousiasme, motivatie en muzikaliteit en kwam haar droom in vervulling.

Ze staat sinds juni 2016 bij de mannen van Broadway op het podium en voelt zich helemaal op haar plek. “Het is toch fantastisch om ieder weekend te mogen shinen met zo’n topband.” Broadway is super blij met Cynthia als frontvrouw en het kan niet anders dan dat zij ieder publiek met haar zangtalent en uitstraling voor zich zal winnen. Dus komt deze chick zo snel mogelijk bewonderen!

X