Al op jongere leeftijd kwam Jos in aanraking met muziek, door zijn broer speelde hij gitaar en kwam per toeval de bas op zijn pad doordat hij gevraagd werd in te vallen bij een band, sindsdien heeft Jos zijn hart verloren aan zijn bas. Jos zijn statement; ‘de bas is de basis van een nummer.’ Op zijn twaalfde kocht hij zijn eigen basgitaar, en met zijn jeugdband speelde hij enige jaren zijn eigen werk.

Daarna speelde hij in meerdere popbandjes rondom Arnhem, waarna hij in 1988 in het top40-circuit belandde, o.a. in de band Zzoomm. In 1993 richtte hij samen met Frank Gaertner de coverband Broadway op die inmiddels al 22 jaren succesvol door de Benelux dendert. Tot op heden, naast Broadway neemt Jos deel aan uitdagende projecten als musicals, sessions en invalwerk voor collega’s.

Wat Jos tot een echte bassist maakt is dat hij in dienst staat van een nummer en daarin zijn eigen stijl voegt, dat maakt dat muziek voor hem zijn passie is. Zo beheerst hij alle muziekstijlen die je maar kunt bedenken, van Nederlandstalig tot housegrooves en alles wat daar tussen zit, een echte allrounder dus.

Zoals Jos praat over het bassen zo met een natuurlijk gemak bespeeld hij zijn bas en maakt er iedere keer weer een feestje van.

X