Youri woont in Utrecht en zit op de Docent muziek Opleiding, op het conservatorium in Utrecht. Al als klein mannetje was muziek al een grote spil in zijn leven. Opgroeiend in een muzikaal gezin werd er thuis altijd gezongen. Toen hij 9 was begon Youri met drumlessen. Hier pikte Youri zijn eerste theoretische kennis en ervaring met het notenschrift op. In de eerste klas van de middelbare school kwam hij tijdens het vak muziek het keyboard tegen en dat was het helemaal voor hem. Al voor de kerstvakantie had hij zijn eigen keyboard gekocht.

De volgende stap was natuurlijk een bandje. En na een jaar begon hij zijn eigen coverbandje. Wat volgde waren twee erg succesvolle jaren met deze band, veel optredens, veel lol en een heel veel ervaring.

Naast popmuziek heeft hij ook nog klein jaartje in een experimenteel jazzbandje gezeten. Hier deed hij zijn eerste jazz ervaring in op. Een bassist, twee blazers en een drummer, iets heel anders dan een coverbandje van popmuziek. Met z’n vijven spelen met harmonieën, componeren en interpreteren van jazzmuziek was voor hem een hele leuke, bijzondere ervaring. Maar hierna kwam de grote uitdaging… Broadway!!!

Youri zorgt met zijn perfectionisme voor goede sounds en zet de partijen van iedere songs ontzettend geloofwaardig neer. Youri: “Het feit dat ik nu met Broadway op het podium sta is voor mij een droom die uitkomt. Ik merk dat ik, door het samenspelen met deze ontzettend goede muzikanten, enorme sprongen aan het maken ben op muzikaal gebied. En dat naast het enorme plezier wat ik met mijn collega’s beleef iedere avond. Een ding is zeker, samen met mijn collega’s ga ik bij Broadway er een toptijd van maken.”

X