Robert begon op 12 jarige leeftijd met keyboard spelen en na een jaar ruilde hij deze in voor een drumstel. Een paar weken later ging hij al aan de slag als drummer in zijn eerste coverband. In 1998 begon Robert aan de studie slagwerk lichte muziek aan het conservatorium Constantijn Huygens te Zwolle, waar hij in 2002 afstudeerde. In deze jaren heeft hij zich voornamelijk verdiept in de genres pop/rock en fusion. Dit resulteerde in een divers aantal deelnames aan bands en optredens, van rock, jazz, soul, pop, nederlandstalig, musicals en fusion.

Zijn grote liefde voor het opnemen van zijn eigen composities heeft in 2002 geleid tot de bouw van een studio. Deze is inmiddels vanuit het pittoreske dorpje Barger-Compascuum verhuist naar Zwolle.

Halverwege 2010 is Robert begonnen met het bouwen van zijn eigen basgitaren “RobbasS” en dit begint steeds meer z’n vruchten af te werpen. Daarnaast geeft Robert ook drumlessen, voorheen 10 jaar lang bij de Muzerie centrum voor de kunsten te Zwolle, maar sinds 2013 is Robert zijn eigen lespraktijk gestart “Robdrums” te Zwolle.

Sinds september 2004 speelt Robert met veel enthousiasme bij Broadway. ”Bij elk optreden wordt de setlist terplekke gemaakt, passend bij het publiek, de sfeer en de locatie. Dat maakt voor mij elke avond bij Broadway weer anders en verrassend.”

Voor overige info en foto’s: www.robertbruins.net

X